2min

Tags in dit artikel

, , ,

OpenAI heeft zijn mobiele ChatGPT-app voor Android gelanceerd. Deze app is slechts in enkele landen uitgerold en nog niet in Europa beschikbaar.

De komst van de Android-app voor de generatieve AI-tool van OpenAI heeft lang geduurd. Een mobiele ChatGPT-app voor iOS is al langere tijd beschikbaar.

In tegenstelling tot de iOS-app van OpenAI, die beschikbaar is in 150 verschillende landen, is de Android-app op dit moment nog in maar een paar landen beschikbaar: de VS, India, Bangladesh en Brazilië. Volgens OpenAI worden hier de komende week meer landen aan toegevoegd.

Opvallend is natuurlijk dat de Android-app nog niet in Europa is uitgerold. Landen in onze regio zullen daarom op de verdere uitrol van de app moeten wachten.

Functionaliteit

Beide mobiele applicaties bieden de volledige gratis functionaliteit van de tool die ook in de webversie beschikbaar is. Ook zijn chat histories op meerdere devices met elkaar te synchroniseren. Daarnaast is het via spraak mogelijk met de generatieve AI-tool gesprekken aan te gaan. Dit laatste met behulp van de open-source spraakherkenningstechnologie Whisper van OpenAI.

De mobiele app gebruikt standaard het onderliggende GPT-4 LLM-model, terwijl de webversie het  GPT-3.5 LLM-model voor de gratis versie gebruikt en GPT-4 voor de betaalde versie van GPT Plus. Via de mobiele app is beelden uploaden niet mogelijk. Deze functionaliteit is wel mogelijk in GPT Plus.

GPT Business

Verder wordt verwacht dat beide mobiele apps binnenkort compatibel zijn met GPT Business. Deze betaalde zakelijke GPT-versie wordt waarschijnlijk binnenkort gelanceerd en is geschikt voor bedrijven of andere zakelijke gebruikers die meer controlemogelijkheden willen hebben voor het gebruik van de eigen data.

Lees ook: ChatGPT Plus verdubbelt het aantal te versturen chatberichten