1 min

De optionele KB5028254-update voor Windows 11 22H2 zal 27 bugs oplossen. Zo pakt het problemen rond VPN-prestaties en audio- en display devices aan.

De KB5028254-update is een niet-verplichte update voor Windows 11 22H2. Het betreft een non-security preview release, waarmee gebruikers de aanpassingen kunnen testen. Ze zullen uiteindelijk deel uitmaken van de Patch Tuesday van augustus.

27 bugs

In totaal gaat het om 27 aanpassingen die bekende problemen oplossen. Onder meer helpt de update met het oplossen van een probleem dat bepaalde audio- en display-devices niet meer worden herkend wanneer een systeem terugkomt uit de slaapmodus.

Daarnaast wordt een VPN-probleem opgelost dat grootschalige Address Resolution Protocol (ARP)-verzoeken naar de netwerkgateway genereert. Dit gebeurt wanneer een VPN-verbinding via een draadloos mesh-netwerk loopt dat een agressief afknijpprotocolalgoritme gebruikt. Hierdoor ontstaan slechte netwerkprestaties.

Andere aangepakte problemen zijn voor het Windows Notification Platform, voor printen naar een enkele printer vanuit meerdere wachtrijen, het voorkomen dat widgets onverwacht worden ‘ontkoppeld’, de Windows Kernel Vulnerable Driver Blocklist en Windows Defender Application Control (WDAC).

Microsoft waarschuwt gebruikers wel dat bij het draaien van deze update zij mogelijk een langlopende bug tegenkomen. Deze bug zorgt ervoor dat de provisioning van Windows 11 22H2-systemen vastloopt en dat daardoor devices slechts gedeeltelijk worden geconfigureerd en het installatieproces niet kunnen afronden.

De techgigant heeft hiervoor een tijdelijke fix uitgebracht. Windows-beheerders wordt aangeraden devices te configureren voor de Windows 11 22H2 update om deze problemen te voorkomen.

Lees ook: Windows 11 23H2 op komst: wat is er nieuw?