1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Er is een phishingsite van Facebook gevonden door Panda Security, welke is bedoeld om wachtwoorden van Facebook-accounts te achterhalen.

De URL en de inhoud van de pagina lijkt heel erg op die van Facebook waardoor gegevens invullen toch wel vaak gebeurd (want men denkt dat het de echte Facebook is). Je krijgt met elke antivirus(die een phishingfilter heeft) een foutmelding die je er op wijst dat het een phishingsite is. De site wordt opgestuurd via e-mail dus klik niet op links waarvan je niet zeker de oorsprong weet.

Toch negeren veel mensen deze foutmelding waar ze hun gegevens op deze site invullen. Op deze site krijg je dan een foutmelding dat je wachtwoord "fout" is ingevuld. Deze foutmelding is ook te zien als je het wachtwoord goed invult, door je gegevens in te vullen krijgen de makers van deze site telkens je gegevens opgestuurd.

"Gebruikers moeten goed controleren of de URL waarop zij hun data invoeren inderdaad bonafide is: in dit geval moet het www.facebook.com zijn," aldus Panda Security. Voor de gedupeerden heeft Facebook de optie gegeven om je eigen account terug te krijgen. Hiervoor is een zorgvuldige procedure gemaakt, waaruit moet blijken of je echt de eigenaar bent.