2min

Tags in dit artikel

, ,

Het langverwachte derde deel uit de Deus Ex-serie komt waarschijnlijk toch op meerdere platformen uit, aldus een vertegenwoordiger van Eidos Montreal. Dit naar aanleiding van geruchten.

De geruchten begonnen bij een bericht van de website Bit-Tech, daarop was het volgende te lezen: "Deus Ex 3 wordt niet op de console gereleased door de complexiteit van het spel." Een medewerker van Eidos die met de naam Rene op het forum rondloopt zei daarover het volgende: "Alleen de pc-versie is aangekondigd tot nu toe. Ik weet niet waar die website zijn informatie vandaan haalt!"

Het bericht op Bit-Tech is later ook aangepast en sindsdien is er het volgende te lezen: "Eidos heeft eerder door laten schemeren dat er misschien geen release voor de consoles komt." Het is echter wel vrij onwaarschijnlijk dat er besloten wordt om geen versies voor de consoles uit te brengen. De markt voor spellen op de consoles is nu eenmaal erg groot, zeker in vergelijking met de legale pc-markt.

Het eerste deel kwam op 27 september 2000 uit voor de pc en op 24 mei 2002 op de PlayStation 2. Het spel werd erg goed ontvangen en kreeg meerdere keren de ‘Game of the Year-award’.

Op 17 mei 2007 kwam het eerste nieuws over Deus Ex 3 al naar buiten, maar erg veel hebben we nog niet gezien. Mogelijk ook omdat Eidos in zwaar weer is gekomen en overgenomen is door Square Enix. Wel is er het een en ander bekend, zo krijgt het spel waarschijnlijk geen multiplayer en zullen er meerdere einden mogelijk zijn in het verhaal. Deus Ex 3 speelt zich 25 jaar af voor de eerste Deus Ex en het is het jaar 2027. Over een releasedatum is nog niks bekend, in 2009 zal het spel zeker niet meer uitkomen. 2010 of 2011 is een stuk waarschijnlijker. De eerste teaser trailer ziet er als volgt uit: