2min Devops

Crytek stopt met exclusieve ontwikkeling voor pc

In 2007 kwam Crysis, ontwikkeld door Crytek, uit. Dit spel wist veel prijzen in de wacht te slepen voor onder andere "Beste Spel". Toch was er ook veel kritiek dat het spel zeer hoge systeemeisen had waardoor het voor veel gamers niet op het hoogste Crytek stopt met exclusieve ontwikkeling voor pcdetail te spelen was.

In een interview met het Kroatische blad "PC Play" heeft de Cevat Yerli, directeur en oprichter van Crytek, gezegd dat het bedrijf veel last heeft gehad van piraterij van Crysis, en hoe zij van plan zijn dit aan te pakken.

"We hebben veel last van de enorme piraterij dat Crysis omgeeft. Het lijkt erop dat we met dit spel de piraterij hitlijsten aanvoeren. PC-gamers die spellen op illegale wijze verkrijgen maken op deze manier het platform kapot", aldus Yerli.

Yerli gaat verder: "Gelijkwaardige spellen op consoles verkopen vier tot vijf keer meer en dit is een belanrijke les voor ons geweest. Daarom hebben we ervoor gekozen om geen spellen meer exclusief voor de pc te ontwikkelen, zoals we met Crysis gedaan hebben. Dat wil niet zeggen dat we niets meer voor de pc zullen uitbrengen."

Op een vraag of dit betekende dat Crysis ook voor de consoles uitgebracht zal worden was Yerli erg duidelijk. Een port naar de Xbox 360 of PlayStation 3 zou onmogelijk zijn omdat dit teveel veranderingen met zich mee zou brengen.

Bron:Gamespot