1 min

Ruim tien jaar lang was Internet Explorer de meestgebruikte browser in Duitsland, maar Firefox heeft de browser van Microsoft nu naar de tweede plek verdrongen. Dat blijkt uit cijfers van W3B.

Sinds de release van Firefox begin 2004, verliest Internet Explorer steeds meer marktaandeel en in Duitsland is het verlies zo hoog opgelopen, dat de browser nu moet toegeven aan zijn grootste concurrent. Firefox heeft bij onze oosterburen nu meer gebruikers dan alle versies van Internet Explorer bij elkaar opgeteld. En het is nog maar de vraag of de pas aangekondigde versie 9, die er veelbelovend uitziet, deze trend kan breken.

Opera, Safari en Chrome komen samen aan nog net geen tien procent in Duitsland. Wat opvalt aan het marktaandeel van Safari, dat ook voor Windows te verkrijgen is, is dat blijkt dat niet alle Duitsers met een Mac ook Safari gebruiken om te browsen. Ook opvallend is dat Google Chrome een lager marktaandeel heeft dan Opera, terwijl Google een enorme naamsbekendheid heeft dankzij zijn zoekmachine.

In Nederland liggen de verhoudingen behoorlijk anders. Met een marktaandeel van 15 procent moet Firefox het afleggen tegen Internet Explorer, dat op 76,9 procent van de computers staat.