Take-Two heeft zojuist bekendgemaakt dat het op schema ligt met de ontwikkeling van Mafia II. Een andere toptitel uit de stal van de uitgever, te weten Max Payne 3, zal echter worden uitgesteld.

"Take-Two heeft een sterke line-up met titels die in 2010 zullen gaan verschijnen, waaronder BioShock 2, Mafia II, Max Payne 3 en Red Dead Redemption. Mafia II staat gepland voor de eerste helft van het kalenderjaar 2010, maar Max Payne 3 zal nu ergens in het vierde kwartaal van fiscaal 2010 verschijnen", aldus Ben Feder, CEO van Take-Two. Het vierde kwartaal loopt van augustus tot en met oktober 2010.


Strauss Zelnick, executive chairman van Take-Two voegde er nu nog aan toe dat het zeer waarschijnlijk is dat er ook een vervolg op Borderlands komt. "Het heeft alle eigenschappen van een belangrijke franchise voor de lange termijn", aldus Zelnick, die verder nog wist te melden dat er een grote AAA-titel in ontwikkeling is die in 2011 gelanceerd gaat worden. Zelnick wilde echter niets vrijgegeven over de game.

Ook liet Take-Two vandaag weten dat ze niet van plan zijn om Grand Theft Auto ieder jaar terug te laten keren. Volgens Take-Two is GTA sterk genoeg om slechts eens in de zoveel tijd te verschijnen. Vooral de manier waarop GTA IV is voorzien van downloadable content kan de levensduur van een toptitel aanzienlijk rekken. Hoewel Take-Two grote titels heeft klaarliggen, heeft het de verwachtingen voor het fiscale jaar 2010 toch naar beneden moeten bijstellen. Volgens de uitgever is dat vooral te wijten aan de tegenvallende verkoop van de Major League Baseball-franchise. Op de beurs moest het aandeel Take-Two 21 procent inleveren na bekendmaking van het nieuws.