min

Tags in dit artikel

, , ,

De uitgever van BioShock, Take-Two, heeft bekend gemaakt dat BioShock 2 niet meer in 2009 uitkomt, maar wordt uitgesteld naar 2010. We zullen dus langer moeten wachten voordat we Rapture overnieuw kunnen ontdekken.

Oorspronkelijk zou het spel in Europa vanaf 30 oktober in de winkels liggen, waardoor het nog onder het fiscale jaar van 2009 zou vallen. Het spel is nu verplaatst naar het fiscale jaar 2010, wat meest waarschijnlijk betekend dat het volgend jaar in de winkels komt te liggen.

Take-Two geeft als redenen voor het uitstellen dat ze meer tijd nodig hebben om te ontwikkelen. Strauss Zelnick, Chairman van Take-Two noemde de vertraging: "De juiste beslissing voor het spel." Zelnick vindt het echter wel jammer dat het spel niet meer in het fiscale jaar van 2009 uitkomt. "Het verschuiven van een releasedatum is nooit een makkelijke keuze, vooral met een spel als BioShock 2, waar veel van wordt verwacht," volgens Take-Two CEO Ben Feder. "We vonden dat het nodig was om extra tijd te hebben, zodat de fans krijgen wat ze verwachten en verdienen."

BioShock 2 is niet het eerste spel dat Take-Two verplaatst naar het fiscale jaar van 2010, Red Dead Redemption en Mafia II werden ook al verplaatst.