min

Tags in dit artikel

, , , ,

Naar aanleiding van het uitstellen van BioShock 2 heeft Take-Two het een en ander bekend gemaakt over de releasedatum van aankomende sequels. Het gaat hier om de spellen Maffia II, Red Dead Redemption, Max Payne 3 en natuurlijk BioShock 2.

"Het huidige plan is om alle vier de spellen in de eerste helft van 2010 uit te geven." Dat zei Take-Two’s CEO Ben Feder tegenover de investeerders. Ook maakte hij de opmerking dat het bedrijf altijd de beste datum zoekt voor de uitgave van hun spellen. De rede voor het uitstellen van de spellen is dat ze willen zorgen dat de spellen van hoge kwaliteit zijn. Dit excuus gebruikten ze ook toen ze Grand Theft Auto IV van de herfst 2007 naar de lente van 2008 verplaatsten.

Strauss Zelnick, Chairman van Take-Two, liet zich ook uit over de vertraging van BioShock 2. Naast het uitstellen vanwege de extra tijd die er nodig was is er volgens Zelnick een te groot aanbod aan toppers dit najaar. Een analist vroeg aan Zelnick of de vertraging van BioShock 2 gedeeltelijk te wijden was aan de PlayStation 3. Zelnick reageerde hier als volgt op: "Het uitstellen van BioShock 2 is gerelateerd aan de gehele ontwikkeling. Ik zou zeker geen platform willen aanwijzen als oorzaak, want dat is niet het geval."

Ook geruchten over een andere grote franchise van Take-Two laaide op, namelijk de Grand Theft Auto-serie. Ben Feder, CEO van Take-Two zei daarover het volgende: "Ons doel voor het fiscale jaar 2010 zijn het draaiende houden van het bedrijf met winst, zonder een nieuwe multiplatform GTA." De downloadable content voor Grand Theft Auto IV op de Xbox 360 komt komende herfst wel gewoon uit, genaamd ‘The Ballad of Gay Tony’.