2min

Tags in dit artikel

, , ,

IFS neemt Falkonry over. Hiermee wil IFS meer AI-functionaliteit brengen naar zijn procesoplossingen.

Met de overname, waarvan de financiële details niet bekend zijn gemaakt, krijgt IFS een grote leverancier van industriële AI-technologie in handen. Falkonry biedt een platform voor geautomatiseerde data-analyse voor onder meer de maak- en defensie-industrie.

Het platform biedt deze specifieke bedrijven en organisaties de kans om met behulp van AI verborgen inzichten in de operationele data te krijgen en op basis daarvan accurate en ‘actionable’ informatie te geven.

Meer specifiek houdt het platform hiervoor continu grote hoeveelheden aan gegevens van assets, machines, systemen en industriële processen in de gaten. De aandacht gaat hierbij uit naar afwijkend gedrag en de oorzaak van fouten.

Op deze manier kunnen (proces)medewerkers downtimes, kwaliteitsproblemen en uitstootschendingen voorkomen en ook proces- en workflowverbeteringen automatiseren.

Integratie in diverse IFS-oplossingen

IFS wil het AI-platform van Falkonry integreren in zijn cloudoplossingen voor zakelijke doeleinden en processen. Vooral om de bestaande AI-functionaliteit van binnen deze oplossingen te verbeteren.

Dit moet leiden tot meer complete intelligente inzichten in de eigen Enterprise Asset Management (EAM)-, ERP-, Manufacturing Execution System (MES), Planning, Scheduling, Optimization (PSO), Field Service Management (FSM) en Enterprise Service Management (ESM)-oplossingen.

IFS wil hiermee de productiviteit van zowel operationele medewerkers als assets verder verhogen.

De recente overname is de tweede grote acquisitie die IFS binnen een aantal maanden doet. In juni werd Polka, een leverancier van ‘connected worker’-technologie, overgenomen.

De overname van Falkonry moet in het vierde en laatste kwartaal van dit jaar zij beslag krijgen.

Lees ook: IFS neemt connected worker-platform Poka over