Uit een interne e-mail van Twitter-CEO Biz Stone blijkt dat Twitter dit jaar eindelijk winst maakt. Sinds de start van Twitter heeft het bedrijf nog geen winst gemaakt, maar daar lijkt nu toch echt verandering in te komen, doordat Twitter deals heeft gesloten met Microsoft en Google.

Microsoft zou namelijk zo’n 10 miljoen dollar betaald hebben om Twitter in de zoekmachine te mogen gebruiken en Google zou hier 15 miljoen voorover gehad hebben. Microsoft heeft de zogenaamde Tweets, ofwel de berichtjes die op Twitter geplaatst worden, in zijn zoekmachine Bing geïntegreerd. Google heeft zijn zoekmachine uitgebreid met live resultaten, waar Twitter ook weer inzit.

Twitter is een paar jaar geleden opgericht met de intentie om een microweblog te worden. Mensen konden in 140 tekens laten weten wat ze aan het doen waren of hun mening over een bepaalde kwestie ventileren. Dat sloeg enorm aan en nu heeft Twitter ongeveer 58 miljoen gebruikers. Door die enorme groei en het enorme aantal gebruikers heeft Twitter een vrij stevige onderhandelingspositie bij het sluiten van deals.

Twitter gaat vanaf volgend jaar waarschijnlijk ook advertenties bieden, maar hiervoor moet nog de perfecte manier gevonden worden. De advertenties mogen namelijk niet storend of hinderlijk zijn, zo heeft Stone bekend gemaakt. Hij zoekt nog naar een goede manier om de timeline uit te breiden met advertenties. Op die manier kan hij de winst voor volgende jaren ook zeker stellen.

Bij Twitter werken nu ongeveer 105 mensen, dat blijkt althans uit de about-us-pagina. Analisten hebben de schatting gemaakt dat het ongeveer twintig tot vijfentwintig miljoen dollar kost om Twitter daadwerkelijk online te houden. Twitter heeft in het verleden meerdere investeerders weten aan te trekken, waardoor er toch kapitaal was om verder uit te breiden.