1 min

De PlayStation 3 heeft volgens Sony een levensduur van maar liefst tien jaar, dat betekent echter niet dat het niet aan de opvolger denkt en blijft stilzitten. Er blijken al flinke plannen te zijn voor de PlayStation 4.

De Japanse website PC Watch Impress komt met enige ‘insider informatie’ evenals met wat geruchten. Sony zou aan het zoeken zijn naar alternatieven voor de Cell-architectuur van de PlayStation 3. Een van de alternatieven zou uit de Cell en Intels Larrabee bestaan, maar dit plan zou Sony van tafel hebben geschoven omdat het meer kracht wil voor de PlayStation 4. Een aanpassing van de Cell zou ook aan bod zijn gekomen, maar nu zou Sony werken aan ontwerpen waarin een multicore CPU wordt gebruikt.

Sony, Microsoft en Nintendo zouden alle drie bezig zijn met het ontdekken en onderzoeken van nieuwe systeemarchitecturen. Zo gingen er al eerder veel geruchten over de Wii HD, met uitzondering van deze zou het volgens PC Watch Impress 24 maanden duren om een nieuwe console te ontwikkelen. Dat maakt 2011 onwaarschijnlijk voor de release van de volgende generatie consoles. Wel liet PC Watch Impress weten dat de nieuwe generatie handhelds hoogstwaarschijnlijk eerder komt dan de nieuwe generatie consoles.