1 min

De PlayStation 4 is mogelijk een kortere levensduur toebedeeld dan zijn voorganger. Fergal Gara, topman bij de Britse afdeling van Sony, geeft aan dat hij denkt dat er redenen zijn om aan te nemen dat deze consolegeneratie in onze regio korter zal meedraaien.

Microsoft heeft al eens aangegeven dat de Xbox One een console is die tien jaar mee zal gaan, maar Gara denkt dat de tijden nu anders zijn dan bij de vorige generatie. Dat komt mede doordat de consument nu sneller bereid is om nieuwe technologie te adopteren.

Gara is overigens wel van mening dat het op dit moment nog te vroeg is om al een definitief beeld te schetsen. Sony heeft alle intentie om de PlayStation 4 tot een succes te maken en na een paar maanden is het al een stuk duidelijker of dat ook zal lukken.

De Xbox 360 kwam eind 2005 op de markt, de PlayStation 3 volgde ongeveer een jaar later. Deze consoles hebben dus respectievelijk een leeftijd van acht en zeven jaar. Hoewel de opvolgers dit jaar uit worden gebracht, betekent dat overigens niet dat deze spelcomputers direct uit de verkoop gaan.