1 min

Vorige week doken er ineens geruchten op dat zowel Microsoft als Sony hun nieuwe generatie consoles zouden tonen tijdens de E3 gamebeurs in Los Angeles. Er gingen zelfs geruchten dat de PlayStation 4 en de opvolger van de Xbox 360 al in november in de winkels zouden liggen. Allemaal niets van waar aldus Kaz Hirai, die aan het hoofd staat van Sony’s consumenten elektronica divisie.

Volgens Hirai zal Sony tijdens de E3 in 2012 geen aankondigingen doen omtrent een opvolger van de PlayStation 3. Waarmee de geruchten voorlopig weer naar het rijk der fabelen zijn verwezen.

Hirai zei dat de PlayStation 3 een levenscyclus heeft van 10 jaar en we zijn nu pas 5 jaar onderweg. Er is vooralsnog geen reden om van dit plan af te wijken. Al geldt dit natuurlijk alleen voor Sony, Microsoft heeft nog niet gereageerd op de geruchten over de opvolger van de Xbox 360. Wellicht dat Microsoft nog wel voor een verassing zal zorgen tijdens de E3.

De enige partij waarvan we zeker weten dat die met een grote aankondiging komt is Nintendo. Nintendo zal de definitieve versie van de Wii U presenteren en naar alle waarschijnlijkheid ook speelbare demo’s tonen.