Volgens meerdere bronnen zal het vijfde deel van Grand Theft Auto op de E3 beurs in juni worden aangekondigd. Vervolgens zal de releasedatum voor GTA V 15 januari 2012 worden.

Fudzilla meldt dat zij niet meer te weten zijn gekomen dan de informatie dat deel vijf in de maak is sinds de release van deel vier. Critici zijn het er over eens dat het jaar 2012 niet zal verstrijken zonder dat er een Grand Theft Auto uit zal komen. Echter werd er een mogelijke releasedatum van 15 januari niet voor mogelijk gehouden. Momenteel is er nog niets bevestigd dus is het afwachten of dat deze datum natuurlijk wel de juiste is.

Een releasedatum van 15 januari zou onder andere gebaseerd zijn op het aflopen van veel contracten van ontwikkelaars. Volgens de geruchten hebben enkele sleutel-personen binnen de ontwikkeling van Grand Theft Auto V een contract dat afloopt in januari 2012. Met die reden zou de deadline niet anders kunnen zijn dan januari. Over de releasedatum lijkt nog enige twijfel. De aankondiging op de E3 beurs lijkt in ieder geval er een te zijn die zeker is.