2min

Dropbox heeft in bèta zijn AI ondersteunde zoektool Dropbox Dash geïntroduceerd. Daarnaast is ook Dropbox AI verbeterd en is de videotool Dropbox Studio gepresenteerd.

De belangrijkste introductie is de komst van Dropbox Dash. Met deze tool kunnen gebruikers hun bestanden met behulp van via prompts gestelde zoekvragen overal terugvinden. Het maakt niet uit wanneer deze bestanden zijn aangemaakt en waar zij zich precies bevinden.

Dropbox Dash knoopt verschillende applicaties aan elkaar op een enkele locatie en met een enkele zoekbar. De tool beschikt hiervoor over bijvoorbeeld connectoren voor Google Workspace, Microsoft Outlook en Salesforce. Op deze manier kunnen gebruikers hun informatie vinden, zonder steeds tussen deze applicaties te moeten switchen.

Gebruikers stellen via prompts de tool vragen, waarna generatieve AI de benodigde informatie verzamelt en samenvat en antwoorden geeft op basis van de content van de data. Vervolgens kunnen gebruikers via shortcuts makkelijk naar de betreffende applicaties overstappen en deze op een starpagina in Dropbox Dash opslaan.

De tool is nog alleen in bèta te downloaden als een app en werkt nu uitsluitend in het Engels.

Een schermafdruk van een Google-zoekpagina.

Meer functionaliteit Dropbox AI

Naast de introductie van Dropbox Dash, is ook de functionaliteit van Dropbox AI verder uitgebreid. De tool, nu nog in een alpha-testfase, kan nu samenvattingen maken van de complete in een Dropbox-account opgeslagen data via een zoekbar.

Via een vraag doorzoekt de functionaliteit de hele inhoud van de account en haalt informatie uit relevante bestanden voor het maken van de samenvatting.

Gebruikers kunnen nu ook de AI-features in hun account aanpassen, waarmee ze meer controle krijgen over wat de cloudstorageleverancier precies met hun data doet. Hiermee kunnen ze bepaalde AI-functionaliteit aan- en uitzetten.

Een schermafbeelding van de video-editor in Adobe Premiere.

Introductie Dropbox Studio

Verder is Dropbox Studio gepresenteerd. Dit is een all-in-one video content creator en editor. Gebruikers kunnen hiermee direct op hun computer video’s aanmaken, bewerken, bekijken en publiceren en delen met anderen.

De tool komt binnenkort beschikbaar een alpha-testversie voor geselecteerde klanten.