WordPress-eigenaar koopt all-in-one messaging-app Texts.com

WordPress-eigenaar koopt all-in-one messaging-app Texts.com

Automattic, de eigenaar van WordPress en Tumblr, heeft de all-in-one messaging app Texts.com voor 50 miljoen dollar (47 miljoen euro) overgenomen. Doel van de overname is een snellere doorontwikkeling van de messaging-app.

Met de overname krijgt Automattic een all-in-one messaging app in handen waarin verschillende andere messaging-apps worden samengevoegd. Texts.com voegt in een enkel dashboard de berichten van verschillende messaging-apps samen in een enkele inbox.

Gebruikers kunnen de verschillende berichten lezen en beantwoorden vanuit deze enkele omgeving gebruiken, zonder steeds te hoeven switchen voor berichten naar individuele apps.

Meerdere messaging-apps

Messaging-apps die in Texts.com zijn geïntegreerd, zijn onder andere iMessage, Slack, WhatsApp, Instagram, Telegram, Messenger, LinkedIn, Signal, Discord en X (Twitter). Andere messaging-apps worden in de toekomst hieraan toegevoegd.

De app Texts.com kost 15 dollar per maand voor consumenten en 30 dollar per maand voor bedrijven. Niet alle messaging-diensten worden overigens voor alle besturingssystemen ondersteund.

Met de koop van Texts.com wil Automattic zich in een vierde marktsegment begeven; messaging. Het bedrijf bezit al WordPress en Tumblr. Daarnaast is het met Woocommerce actief in de e-commercemarkt.

Persoonlijke frustratie en doorontwikkelen

Als andere reden voor de overname geeft eigenaar Matt Mullenweg van Automattic aan dat het deels uit persoonlijke frustratie komt, laat hij in de Pivot-podcast weten. Hij wilde al langer een enkele app waarmee hij al zijn messaging-diensten kon gebruiken.

Daarnaast wilde hij de app overnemen om het sneller te kunnen door ontwikkelen. In zijn ogen kunnen big techbedrijven dit juist niet en is een kleiner bedrijf als Automattic hier veel beter toe in staat.

Tip: Duizenden gehackte WordPress-sites sturen bezoekers door naar scam sites