2min

In de tweede week van de Nederlandse gameverkopen blijft nogmaals de nummer één ongewijzigd. Toch is er in de lijst ook een volledige nieuwe titel te aanschouwen, namelijk het recentelijk uitgekomen Darksiders.

De absolute nummer één is nog steeds New Super Mario Bros, wat een verrassing. Op twee en drie vinden we weer de PS3 en Xbox 360-versie van Call of Duty: Modern Warfare 2. Ten koste van Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen. Het door THQ uitgegeven Darksiders is op de plaatsen acht en negen te vinden, de PS3-versie boven de versie voor de Xbox 360. Als hekkensluiter hebben we Wii Sports Resort, dat al voor de 25ste week in de top lijst staat.

  1. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo);
  2. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3 – Activision Blizzard);
  3. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Xbox 360 – Activision Blizzard);
  4. Mario Kart (Wii – Nintendo);
  5. Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen (Wii – SEGA);
  6. Call of Duty: Modern Warfare 2 (pc – Activision Blizzard);
  7. Wii Fit Plus (Wii – Nintendo);
  8. Darksiders (PlayStation 3 – THQ);
  9. Darksiders (Xbox 360 – THQ);
  10. Wii Sports Resort (Wii – Nintendo)

Darksiders werd door Vigil Games ontwikkeld en uitgegeven door THQ. Het is een action-adventure die draait om WAR, WAR is één van de vier ruiters van de Apocalyps en is uit op wraak. Het spel werd door de pers redelijk goed ontvangen, de PlayStation 3-versie net iets beter dan de Xbox 360-versie. Binnenkort verschijnt ook op Techzine een review van het spel.