Heavy Rain demo op 11 februari

De mysterieuze Playstation 3 exclusive, Heavy Rain, krijgt inderdaad een demo. Er waren al een aantal geruchten over dit voorproefje, en nu heeft SCEE officieel gezegd dat de demo op 11 februari in de Playstation Store te downloaden zal zijn.

Een eerste review was al gepubliceerd door Official Playstation Magazine UK. Hierin kreeg het spel 9 van de 10 te behalen punten. Ondanks deze goede score zou er geen vervolg op het spel komen, aldus David Cage van Quantic Dream.

Veel mensen geven Heavy Rain al een nieuw genre. Zo denkt Cage er ook over: "Heavy Rain is in mijn gedachte geen spel meer, het breekt met de traditionele gewoontes van een spel, maar het is wel volledig interactief. Als het idee succesvol wordt moeten we waarschijnlijk een nieuwe naam zoeken voor deze soort ervaring. Wat het ook wordt, het zal geen ‘game’ meer zijn. Het draait namelijk volledig om het plot", aldus Cage. "Heavy Rain is spelen met een verhaal op een bijna fysieke manier. Een verhaal veranderen, ontdekken, uniek maken en je eigen maken. Om de term ‘interactive movie’ te gebruiken voor Heavy Rain is al sinds het begin een lastige vraag geweest. Toch is het op veel manieren wel wat Heavy Rain is, een visueel verteld verhaal waarop de speler invloed heeft door middel van zijn acties".

Het spel zelf zal voor de Amerikanen op 23 februari te halen zijn, en op 26 februari in Nederland.

Bron:ps blog