2min

De PlayStation 3-exclusive Heavy Rain heeft een Europese releasedatum meegekregen. Het spel moet vanaf 24 februari in de Europese winkels liggen. Dat werd bekend gemaakt op de officiële Europese PlayStation Blog.

Eerder deze week waren retailers al aan het gokken op welke datum het spel zou uitkomen. Het blijkt dat ze goed gegokt hebben, want de datum is bevestigd. Het spel wordt exclusief ontwikkeld voor de PlayStation 3 en wordt door velen als innovatief gezien. Het spel zou een interactief spel worden dat grotendeels bestuurd wordt door ‘quick time events’.

Op de E3 van 2006 werd er voor het eerst iets van het spel vernomen. Er werd toen een indrukwekkende techdemo getoond. Inmiddels krijgen we steeds meer te zien, zo zijn er al enkele trailers te zien en zijn er ook enkele personages bekend gemaakt. In december werd de special edition aangekondigd, deze bevat onder andere een voucher voor PlayStation Network waarmee je het volgende kan downloaden: ‘Heavy Rain: Chronicle 1 – The Taxidermist’, de soundtrack en een dynamisch XMB thema.

David Cage, de CEO van ontwikkelstudio Quantic Dream, liet weten dat het spel de term ‘videogame’ drastisch kan veranderen. Hij zei daarover het volgende: "Heavy Rain is in mijn gedachte geen spel meer, het breekt met de traditionele gewoontes van een spel, maar het is wel volledig interactief. Als het idee succesvol wordt moeten we waarschijnlijk een nieuwe naam zoeken voor deze soort ervaring. Wat het ook wordt, het zal geen ‘game’ meer zijn. Het draait namelijk volledig om het plot", aldus Cage. "Heavy Rain is spelen met een verhaal op een bijna fysieke manier. Een verhaal veranderen, ontdekken, uniek maken en je eigen maken. Om de term ‘interactive movie’ te gebruiken voor Heavy Rain is al sinds het begin een lastige vraag geweest. Toch is het op veel manieren wel wat Heavy Rain is, een visueel verteld verhaal waarop de speler invloed heeft door middel van zijn acties."