2min

Afgelopen december werd er bekend wat er in de Special Edition van Heavy Rain zou komen te zitten. En op 8 januari maakten we de Europese releasedatum van het spel bekend. Nu is er ook een officiële afbeelding van de Special Edition vrijgegeven.

De Collector’s Edition komt exlusief naar Europa en is alleen bij het Britse HMV te koop voor een prijs van 40 pond, ongeveer 45 euro. De speciale uitvoering van het spel bevat naast het spel zelf een voucher voor de aankomende downloadable content, een stukje origami, de soundtrack, een dynamisch XMB thema en een grote folder met informatie. Het spel zal vanaf 24 februari in de Europese winkels liggen, uitzondering is Groot-Brittannië waar het spel vanaf 26 februari in de winkel zal liggen. Vanaf de 26ste is ook de Special Edition leverbaar.

Sony Computer Entertainment Europe liet ook weten dat een demo voor het spel nog steeds in de planning staat. Sony Computer Entertainment America liet eerder al weten dat, in tegenstelling tot eerdere berichten, het spel nergens gecensureerd wordt. Vorig jaar maakte Guillaume de Fondaumiere, executive producer van Heavy Rain, nog bekend dat het spel voor sommige regionen kleine aanpassingen zou krijgen. Dat is recentelijk dus ontkracht. "En voor de mensen die er om vroegen, de content is precies hetzelfde voor alle releases in alle regionen. Dus je kan er van genieten precies zoals Quantic Dream het heeft bedoeld", aldus een bericht van de ontwikkelaar zelf.