1 min

In november vorig jaar maakten we nog bekend dat Supreme Commander 2 in de lente van 2010 uit zou komen. Er is nu een precieze releasedatum vrijgegeven, deze blijkt zelfs nog iets eerder te zijn dan de lente.

Square Enix zal de pc-versie van het spel vanaf 5 maart in de Europese winkels aanbieden, de Xbox 360-spelers moeten nog iets langer wachten, namelijk tot 19 maart. Het spel is ontwikkeld door Gas Powered Games onder leiding van Chris Taylor, eerder was hij al de drijvende kracht achter Total Annihilation en het originele Supreme Commander.

Het real-time-strategy spel is de opvolger van Supreme Commander. De pc-versie van het origineel, uitgegeven door THQ, kreeg over het algemeen goede cijfers. De Xbox 360-versie, uitgegeven door Aspyr Media, kreeg maar matige cijfers.

Over het plot van Supreme Commander 2 is nog vrij weinig bekend, wel liet Chris Taylor op de E3 van 2009 al een demo zien van het spel. Deze is onderaan dit bericht te bekijken. Ook is er toegezegd dat het spel toegankelijker wordt, dat er een degelijk verhaal wordt geschreven en dat er een campaign-modus komt.