2min

De digitale service Steam heeft meer dan 25 miljoen accounts, dat maakte Valve vandaag bekend. Volgens het bedrijf was 2009 een geweldig jaar voor de service en groeide het aantal accounts met 25 procent ten opzichte van 2008.

In de community zijn inmiddels 10 miljoen profielen aangemaakt en het meeste gebruikers dat op één moment online was bedroeg maar liefst 2,5 miljoen, afgelopen december. Het gemiddelde aantal gespeelde minuten per maand is inmiddels meer dan 13 miljard. Ook werd er bekend gemaakt dat er meer dan 1000 spellen van 100 verschillende uitgevers en ontwikkelaars te koop zijn op Steam. In 2009 groeide het aantal verkopen met 205 procent, het vijfde jaar op rij dat de verkopen met meer dan 100 procent stijgen.

Valve’s, Gabe Newell, had over het goede nieuws het een en ander te vertellen: "Steam’s vijfde verjaardag vond plaats in maart 2009. Met de introductie van elke nieuwe feature, zoals Steam Community, Steam Cloud en Steamworks, hebben we groei gezien in het aantal accounts, spelers en ontwikkelaars die het platform ondersteunen. Daarom zijn we van plan door te gaan met het uitbreiden van de service voor betere dienstverlening aan de ontwikkelaars en de miljoenen gebruikers die iedere dag inloggen."

In 2009 deed Steam het onder andere erg goed met Call of Duty: Modern Warfare 2, Dragon Age: Origins, Dawn of War II, Empire: Total War en een heleboel downloadable content. Momenteel doet Steam mee aan de pc-bèta van Battlefield: Bad Company 2. Mensen die toegang tot de bèta willen kunnen een code verkrijgen door de ‘Limited Edition’ te kopen op Steam.