1 min

Sommige mensen claimen nog weleens dat PC-gaming zo dood is als een pier, maar Valve’s Steam laat zien dat dit duidelijk niet het geval is. Het bedrijf heeft laten weten dat het een nieuw record heeft behaald, namelijk 5 miljoen gebruikers die tegelijkertijd verbonden waren met de Steam downloaddienst voor de PC.

Het gaat hierbij dus niet om het aantal leden dat Steam heeft maar het aantal leden dat tegelijk op hetzelfde moment gebruik maakte van de diensten van Steam. Maandagmiddag stond de teller van Steam op 5.012.468 online gebruikers.

Het nieuwe record werd mede behaald door de feestdagenkortingsactie die Valve heeft georganiseerd. Tijdens deze kortingsactie kan men flinke kortingen krijgen op vrijwel alle games in de digitale collectie van Steam. Daarnaast helpt het succes van Bethesda’s RPS The Elder Scrolls V Skyrim ook goed mee, dit is de meest gespeelde game op Steam sinds de lancering eind november en verkoopt dan ook erg goed.

Het vorige Steamrecord was 4 miljoen gelijktijdige gebruikers en werd behaald in september van 2011. Het record van 3 miljoen gebruikers stamt echter uit 2010. De groei van 3 naar 4 miljoen gebruikers duurde dus ongeveer een jaar maar de groei van 4 naar 5 miljoen gebruikers slechts 4 maanden. Hiermee kunnen we dus vaststellen dat PC-gaming alles behalve dood is.