1 min

Nadat de servers van Microsofts Windows Live-dienst dinsdag een fatale crash incasseerden konden sommige gebruikers gegevens van anderen zien. Dit is bevestigd door Microsoft, die claimt inmiddels alles weer op de rit te hebben.

"Zoals sommige van jullie wellicht hebben gemerkt hadden wij een probleem met de Windows Live ID-service tussen negen en tien vandaag (New York)", liet een woordvoerder van Microsoft dinsdag weten. "Door het falen van één van de servers was het niet mogelijk in te loggen op Windows Live ID en dit veroorzaakte een extra druk op de overige servers. We hebben de defecte server offline gebracht en vervangen door een nieuwe. Inmiddels hebben we, binnen een uur, het probleem aangepakt maar het duurde even voordat alle servers weer normaal draaiden."

MSN, Hotmail, Live Mail, vrijwel alle services lagen gisteren plat.

Sommige Windows Live-gebruikers klaagden over het falen van de Windows Live-beveiliging. Er zijn gebruikers die middels een mobiele telefoon telkens in postvakken van andere gebruikers terechtkwamen. Microsoft heeft laten weten deze ‘blunder’ tot op de bodem uit te zoeken.

Het systeem wat dinsdag uitviel biedt toegang tot Live-services en ook Hotmail-accounts voor zo’n 460 miljoen gebruikers. Het is daarom aan te raden bankgegevens niet online op te slaan om eventuele fraude en diefstal te voorkomen.