1 min

Hugging Face heeft onlangs zijn opensource Hugging Chat Assistants geïntroduceerd waarmee gebruikers hun eigen AI-chatbots kunnen bouwen en aanpassen. Dit moet een alternatief vormen voor de GPT Store van OpenAI.

Volgens de AI-aanbieder kunnen gebruikers met Hugging Chat Assistants in slechts twee klikken een AI chatbot maken. Dit inclusief eigen namen, avatars en system prompts. Zo vermeldt Hugging Face in een post op X.

Concurrentie met GPT Store

Naast het zelf maken van AI-chatbots, krijgen gebruikers ook toegang tot een bibliotheek van AI-chatbots die door derde partijen worden aangeboden. Dit moet samen met Hugging Chat Assistant concurrentie geven aan de GPT Store van OpenAI.

Deze laatste omgeving biedt gebruikers ook de mogelijkheid zelf op GPT gebaseerde eigen AI-chatbots en -tools te bouwen en deze via een ‘store’ beschikbaar te stellen aan derde. Alleen is het gebruik hiervan niet kosteloos.

De Hugging Chat Assistants zijn echter opensource en dus gratis. De AI-chatbots die gebruikers zelf onwikkelen missen alleen (web)zoek- of Retrieval Augmented Generation (RAG)-ondersteuning.

Lees ook: OpenAI lanceert GPT Store en nieuw zakelijk abonnement voor kleine bedrijven