2min

Rob Dyer, PR executive van Sony Computer Entertainment America, heeft toegegeven dat piraterij en illegale downloads van spellen een groot probleem zijn voor de PlayStation Portable. Ondanks het, volgens hem, grote aanbod aan spellen voor de handheld.

"Ik denk dat we een geweldige line-up hadden afgelopen jaar. Het grootste probleem dat de PlayStation Portable plaagde was de piraterij. We zijn er niet in geslaagd dat succesvol tegen te werken", aldus Rob Dyer. "Uitgevers zien als ze een spel uitbrengen niet dezelfde verkoopcijfers meer als een paar jaar terug. Dus de piraterij is een groot probleem en we proberen met oplossingen te komen voor het probleem."

Desondanks zei Dyer dat derde partijen niet zijn afgeschrikt, met als gevolg een mogelijke slechte line-up voor 2010, in tegendeel. "Desondanks hebben we een hele robuuste line-up voor dit jaar met titels van derde partijen voor de PSP. Om maar te beginnen met Metal Gear Solid: Peace Walker. Ik zal niet de hele line-up bekend maken, omdat ik wil dat de derde partijen zelf hun aankondigingen kunnen doen. Er komen enkele hele grote titels uit dit jaar en je zal de aankondigingen zien op de GDC, DPS (Destination PlayStation) en E3."

Dyer liet weten dat de PlayStation Portable go deels was bedacht als antwoord op de illegale downloads, maar hij gaf toe dat de consumenten het verwarrend en te duur vonden. "We wilden een manier vinden die consumenten een manier gaf om dingen te verkrijgen die ze willen. Dus als ze niet naar de winkel wilden, konden ze gewoon thuisblijven en downloaden. We hoopten echt om het probleem van piraterij te elimineren", aldus Dyer. "Zorgde de PSPgo voor verwarring? Ja, maar ik denk dat de prijs geen probleem opleverde."