1 min

Gebruikers van de handheld van Sony, de PlayStation Portable, kunnen wellicht binnenkort gebruikmaken van een downloadservice die speciaal voor de handheld in het leven geroepen wordt.

John Koller, senior product manager van de Sony PSP, heeft dit onlangs bekendgemaakt. De downloadservice zal vooral dienst gaan doen bij het aanbieden van games. Volgens Sony gaat het hier niet alleen om retro-games en PSone-games, maar ook om games van andere platformen en games die nieuw op de markt verschijnen.

John Koller: "We zijn op zoek naar een aantal van die grote hits tussen alle games uit het verleden en onderzoeken manieren om deze over te brengen naar de PSP. Er zullen ongetwijfeld technische problemen zijn die overbrugd moeten worden, maar zodra deze zijn opgelost zullen consumenten een zeer breed aanbod aan retro-games en gloednieuwe titels op het PlayStation Network zien verschijnen."

Dat gebruikers games via de downloadservice kunnen downloaden is niet het enige nieuws voor de PSP op het gebied van aanbod van games. De onderneming achter de handheld maakte voor ongeveer een week geleden ook bekend dat een aantal grote titels die op de PlayStation 3 zijn verschenen ook op de PSP zullen verschijnen. Zo liet Sony weten dat het ook de bedoeling is om MotorStorm, Tiger Woods, LittleBigPlanet en Rockband voor de PSP te laten uitbrengen.