2min

Tags in dit artikel

, , ,

In onze eerdere berichtgeving over Sapphire werd al uitgeweid over onder andere de HD5970. Sapphire had echter nog meer producten meegenomen naar de CeBIT, waaronder het nieuwe 785G AMD mini-ITX-moederbord, de mini-projector en de N450-netbook.

Bill Donnelly van Sapphire liet ons een nieuw moederbord zien, namelijk de 785G. Dit mini-ITX-moederbord 17 cm bij 17 cm groot en dat is dus conform de standaarden. Het bord heeft vier SATA-poorten, wee normale DIMM-sloten, een PCIe x16-slot, zes USB 2.0-poorten, een Gigabit ethernetpoort, een IDE-aansluiting en een HDMI-, DVI- en VGA-aansluiting. Het bord is per direct verkrijgbaar. Over de prijs was Donnelly nog niet zeker, maar hij verwacht dat de prijs tussen de 100 en 150 euro zal liggen.


De 785G mini-ITX

Ook werd ons een nieuwe mini-projector getoond. Het zeer kleine apparaatje kan projecteren met een resolutie van 640×480. Verder worden speciale kabeltjes meegeleverd, waarmee de projector verbonden kan worden met een videocamera, fotocamera, iPhones of computer (VGA). Het apparaat kan met zijn led-lamp zo’n veertien lumen aan lichtopbrengst produceren. Een volledig opgeladen li-ion-batterij kan de projector ongeveer twee uur van stroom voorzien. De projector komt eind deze maand op de markt en gaat dan 250 dollar kosten.


De mini-projector

Verder zagen we in de stand van Sapphire nog een nieuwe netbook, namelijk de N450. Deze op een Atom-processor gebaseerde notebook, moet volgens Donnelly samen met het mini-ITX-moederbord, de voorloper worden van Sapphire’s uitbreiding naar nieuwe markten. De netbook is uitgerust met de nieuwe Pinetrail Atom, de N450. De processor werkt op 1,66 GHz en biedt ondersteuning aan Hyper-Threading. Daarnaast is de netbook uitgerust met een 10,1inch-scherm, met een wat magere resolutie van 1024×600 pixels.


De N450-netbook