2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft ziet veel kansen voor AI-onderzoek en -ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk en opent daarvoor nu een speciale AI-hub in het hart van Londen. Eerder kondigde het bedrijf al aan ongeveer 2,9 miljard euro (2,5 miljard Britse Pond) voor AI in het VK te investeren.

Volgens de recent benoemde Microsoft AI-directeur Mustafa Suleyman, afkomstig van Inflection en medeoprichter van DeepMind, gaat de nieuwe Microsoft AI London-hub in de Britse hoofdstad zich richten op een tweetal terreinen. In de eerste plaats het ontwikkelen van state-of-the-art LLM’s en de onderliggende infrastructuur en ten tweede het ontwikkelen van de beste tooling voor foundation-modellen.

De afdeling werkt nauw samen met alle andere teams binnen Microsoft die zich op AI richten, maar ook met partners. Denk bijvoorbeeld aan OpenAI, waarvan Microsoft grootaandeelhouder is. Dat laatste bedrijf heeft ook een kantoor in Londen, wellicht niet toevallig.

Vervolg op eerdere investeringen

De investering in de nieuwe AI-hub volgt op een eerdere AI-investering van 2,5 miljard Britse Pond die Microsoft in het VK deed. Hierbij ging het onder meer over de vestiging van een speciaal AI-datacenter in Londen en het beschikbaar maken van trainingen die één miljoen Britten de AI-sector moeten binnenbrengen.

Voor het VK betekent de komst van Microsoft AI London eveneens een groot aantal nieuwe banen. Om hoeveel precies is nog niet bekend, maar de eerste vacatures verschijnen volgens Suleyman binnenkort.

AI-veiligheid belangrijke motivatie

Suleyman, die zelf deels van Britse afkomst is, geeft verder nog aan dat het VK wat Microsoft betreft zeer aantrekkelijk is voor AI-investeringen vanwege hoe het land omgaat met AI-veiligheid. Volgens de techgigant heeft het land AI-verantwoordelijkheid en ‘safety first’ hoog op de agenda staan en ziet het dit als een belangrijke motor voor investeringen, innovatie in de nieuwe technologie en de daaruit voortvloeiende economische groei.

Daarnaast hebben de regeringen van de VS en het VK recent verschillende afspraken met elkaar gemaakt over samenwerking op het gebied van AI en mogelijke risico’s die de technologie met zich meebrengt.

Lees ook: Microsoft begrijpt dat AI meer is dan een Copilot-knop