2min

Gavin Cheshire, executive bij Codemasters, heeft bevestigd dat DiRT 3 in de maak is. Hij liet weinig details weten over het spel, maar de bevestiging is in ieder geval binnen.

"Er is geweldig materiaal dat uit Birmingham komt dat terug te vinden zal zijn in DiRT 3", aldus Cheshire tegen EDGE Magazine. "DiRT was volledig vanaf de grond opgebouwd, we gooiden weg wat er bestond en deden het compleet overnieuw. Daarna hebben we GRID nieuw leven ingeblazen, want het kon een stuk beter en daarna was DiRT 2 aan de beurt. Ik zeg niet dat we alles volledig weg hebben gegooid, maar we maakte onze gedachten leeg en kwamen met iets fris en nieuws. Als je niks vernieuwends doet ben je dood."

"In de huidige samenleving ben je elke dag in contact met mensen van over de hele wereld. Het is een Brits bedrijf en een laatste vesting van de Britse uitgeverijen en daar komt wat trots bij kijken, maar het speelt geen te grote rol in je leven. Het draait om de cultuur die we gecreëerd hebben en het maken van zo goed mogelijke spellen. DiRT 2 was een geweldig spel, maar de Amerikaanse accenten waren wel erg overduidelijk aanwezig. Misschien was dat een beetje over de top. Misschien moeten we onze vaderlandse trots wat meer tonen", aldus Gavin Cheshire, executive van Codemasters.

DiRT 1 en DiRT 2 bliezen nieuw leven in de Colin McRae-serie. DiRT 3 zal alweer het negende deel zijn in de serie gebaseerd op de Schotse rallyrijder Colin McRae. McRae kwam in 2007 om bij een tragisch helikopterongeluk. Beiden delen die onder de naam Colin McRae: DiRT werden goed ontvangen door de pers, ook op Techzine.