President van Nintendo America, Reggie Fils-Aime, heeft gezegd dat de PlayStation Move niet interessant is wanneer men al over een Nintendo Wii beschikt. Recentelijk liet hij ook al weten dat de PlayStation Move hem liet blozen, omdat de controller zoveel op de controller van de Wii zou lijken.

"Ik ben een klant en ik heb geweldige ervaringen met mijn Wii. We weten dat het daarom draait, we kijken naar de software die gekocht wordt. Consumenten houden van de Wii. Wat gaat ze zover krijgen dat ze eerst minimaal 300 dollar uitgeven voor een PlayStation 3, plus minimaal 100 dollar voor de PlayStation Move-bundel. Dus als klant heb ik nu al 400 dollar uitgegeven en ik moet nog steeds geld uitgeven aan software. Wat gaat me zover krijgen dat ik dat ga doen?", aldus Reggie Fils-Aime.

Recentelijk werd de PlayStation Move officieel aangekondigd. Sony kondigde de motioncontroller aan op de Game Developers Conference en de controller zou vanaf de herfst voor onder de 100 dollar in de winkels liggen. Reggie Fils-Aime blijkt in ieder geval niet erg onder de indruk te zijn.