min

Tags in dit artikel

, , , ,

3D is erg populair momenteel, zowel in de bioscoop als thuis in de woonkamer. Er komen steeds meer 3D-films in de bioscoop uit en de eerste 3D-tv’s zijn ook al te koop. Ook Nintendo volgt deze trend en laat op de E3 dit jaar de opvolger van de DS/DSi zien. Deze zal de populaire 3D-technologie ook bevatten.

Nu gaan er al gelijk een hoop mensen denken dat ze overal een of ander funky brilletje moeten gaan dragen om te spelen. Er is goed nieuws voor deze mensen, de Nintendo 3DS zal geen gebruik maken van een 3D-brilletje.

De 3DS zal ook backwards compatible zijn met de DS/DSi games, wat natuurlijk altijd goed nieuws is. Waarschijnlijk betekent dit wel dat het apparaat weer nieuwe cartridges krijgt. Het apparaat zal ook motion-sensing bevatten. Het is trouwens nog niet zeker dat het apparaat de Nintendo 3DS zal worden genoemd, dit is een zogeheten ‘working title’. Mogelijk krijgt het apparaat dus nog een andere naam. Ook gaan er geruchten dat het apparaat mogelijk 3G-verbindingsmogelijkheden zou krijgen.

Volgens het PDF document wat er op de Nintendo-site staat zal Nintendo’s nieuwste handheld uitkomen tussen volgende maand en volgend jaar. Meer informatie volgt op de E3 die dit jaar vanaf 15 juni in Los Angeles wordt gehouden.