Nintendo is van mening dat de nieuwe antipiraterijtechnieken van de 3DS het platform weer aantrekkelijk maakt voor ontwikkelaars.

Tenminste, dat vertelt THQ’s uitvoerend vicepresident Ian Curran tegenover CGV, die ook laat weten dat de matige bescherming van de DS Lite ervoor heeft gezorgd dat THQ geen spellen meer heeft gemaakt voor dit platform.

"Wat ik nog interessanter vind dan de 3DS-games is dat er technologie is ingebouwd tegen piraterij", aldus Curran. "Het probleem met de DS-markt van de laatste paar jaar is dat, vooral op de DS Lite, er veel games gekopieerd worden. De DSi bood een beetje bescherming, maar de 3DS is een goede stap vooruit."

Nintendo wil of kan echter geen informatie geven over welke maatregelen het precies heeft genomen. "Ik heb Nintendo gevraagd om uitleg over hoe de technologie werkt, maar het bedrijf liet weten dat het die niet kan geven omdat het te ingewikkeld is", zo gaat hij verder.

De 3DS is de opvolger van de Nintendo DS en kan beeld in 3D weergeven zonder dat daarvoor een bril opgezet hoeft te worden. De nieuwe handheld is in maart aangekondigd en Nintendo hoopt hem in maart 2011 uit te brengen.