CD Projekt heeft vandaag officieel het spel The Witcher 2: Assassins of Kings aangekondigd. De focus ligt volgens de ontwikkelaar op het nieuwe en verbeterde combat-systeem.

De CEO van CD Projekt, Adam Kicinski, zei het volgende over de aankondiging: "Ik ben erg blij dat we eindelijk officieel kunnen presenteren waar we al twee-en-een-half jaar mee bezig zijn. We hebben een hoop geleerd tijdens het ontwikkelen van The Witcher en we gebruiken al die kennis om er voor te zorgen dat het vervolg een van de beste RPG’s is die mensen ooit hebben gespeeld."

"We concentreren ons op het verbeteren van de meest succesvolle onderdelen van The Witcher. Ik geloof er sterk in dat The Witcher 2 in de smaak valt bij fans van het origineel en nieuwkomers. We weten dat we de lat bij het eerste deel erg hoog hebben gelegd, maar nu leggen we hem nog hoger met The Witcher 2: Assassins of Kings", aldus CEO Adam Kicinski.

Atari zal het spel uitgeven in Noord-Amerika, 1C in Rusland en CD Projekt zal het spel zelf uitgeven in Polen en Midden-Europa. Over uitgave in West-Europa wordt nog stevig onderhandeld. CD Projekt heeft een contract getekend met Agora S.A., wat Agora tot co-producer van het tweede deel in Polen maakt. In ruil hiervoor krijgt CD Projekt financiële en promotionele ondersteuning.

Morgen wordt The Witcher 2: Assassins of Kings voor het eerst publiekelijk getoond tijdens de CD Projekt Spring Conference 2010. De officiële website van het spel moet 7 april online komen en het spel zelf wordt in het eerste kwartaal van 2011 verwacht.

Naast deze aankondiging maakte CD Projekt ook een Witcher-spel voor de iPhone en iPod Touch bekend. Het spel heet The Witcher: Versus en is een spin-off van de originele serie. Wanneer het spel te koop is, is nog niet bekend.