2min

Tags in dit artikel

, ,

Racesimulatieontwikkelaar Simbin heeft een deal gesloten met autofabrikant Volvo. Simbin zal een spel uitbrengen dat meerdere Volvo-modellen bevat en twee circuits om op te racen. Opmerkelijkste feit is dat deze game gratis zal worden.

Simbin, bekend van meerdere racetitels zoals GTR-serie, GT Legends, Race07 + addons en het onlangs verschenen Race Pro voor de Xbox 360, heeft bekend gemaakt komende maand op verzoek van Volvo een nieuwe gratis game uit te brengen.


"Toen Volvo ons vroeg of wij een Volvo- racegame konden maken voor de pc, gemaakt voor een breed publiek én inclusief de nieuwe Volvo S60 Concept Car namen wij de uitdaging gelijk aan", zegt Henrik Roos, CEO van Simbin. "Vooral vanwege het feit dat Volvo Zweeds is maakte het extra interessant. Twee Zweedse merken bundelen hun krachten."

Het spel krijgt drie moeilijkheidsgraden, meerdere Volvo-racewagens, een Volvo S60 Concept Car en twee circuits. Welke circuits het worden en welke Volvo’s allemaal in het spel gaan komen is onzeker. Het circuit op de screenshots geeft nog niet veel prijs en de enige auto die te zien is is de Volvo S60 Concept Car. Volvo – The Game, zal een online scorebord hebben waar je je tijden kunt vergelijken met die van anderen. Daarnaast worden prijzen uitgereikt in bepaalde gevallen.


In veel opzichten lijkt het nieuwe spel op BMW M3 Challenge, dat enkele jaren geleden door Blimey! uitgebracht werd. De game is met name bedoeld om meer aandacht voor de autofabrikant te krijgen. In dit geval probeert Volvo de Volvo S60 Concept Car onder de aandacht te brengen bij gamers en potentiële kopers. Volvo – The Game wordt op 26 mei 2009 uitgebracht en is zoals gezegd geheel gratis.
Klik hier voor meer informatie en screenshots.

Er is nu ook een topic op het forum over deze game.
Klik hier voor het topic!