2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nadat Simbin afgelopen jaar al twee uitbreidingen uitbracht voor Race 07, namelijk STCC: The game en GTR Evolution, komt het bedrijf nu met nóg een uitbreiding. De nieuwste telg in de Race 07-familie heet Race On.

Aangezien Race On een uitbreiding is op Race 07, zal nog steeds de oude gMotor-engine gebruikt worden. De nieuwe engine zou over een jaar of drie op de pc moeten komen. Om de racesimmers onder ons zoet te houden maakt Simbin nieuwe uitbreidingen op een verouderde engine.

Race On biedt het WTCC-seizoen van 2008 en er komt een nieuwe klasse, namelijk American Muscle cars. Hiervan is in feite al één uitgelekt welke een update zal worden voor Race Pro op de Xbox 360, deze auto is een Dodge Challenger. Verder biedt Simbin een nieuwe open-wheel sensatie, de Formule Masters.

Gezien deze nieuwigheden moet er voor WTCC’08 een nieuw circuit bijkomen, namelijk het Japanse circuit Okayama. Voor de Formule Masters hebben we even moeten zoeken welke circuits daar gebruikt werden en na een kleine vergelijking blijken twee circuits niet in Race07 of een andere uitbreiding zitten, namelijk Spa-Francorchamps en de Hungaroring.

Aangezien Simbin spreekt van vijf nieuwe circuits, en er drie zijn opgesomd, missen we er nog twee. Hoogstwaarschijnlijk zijn dit de Amerikaanse circuits Laguna Seca en Road America, die al hun opwachting hebben gemaakt in Race Pro voor de Xbox 360. Deze circuits zijn hoogstwaarschijnlijk de vijf splinternieuwe circuits waar Simbin op doelt.

Vele racesimmers klagen steen en been over het feit dat Simbin alweer een uitbreiding gaat verkopen in plaats van een nieuwe game op een nieuwe engine. Voorlopig zullen de fans zich tevreden moeten stellen met de oude gmotor-engine.

Als je de uitbreiding Race On koopt, krijg je er gratis STCC: The game bij. Het is nog even afwachten hoe dit gaat uitpakken voor de personen die STCC al hebben. De richtprijs van Race On zal ongeveer gelijk liggen aan dat van de andere uitbreidingen, die aangeboden staan op Steam, namelijk 19,99 euro.