1 min

Tags in dit artikel

, ,

Anti-virus ontwikkelaar Panda heeft zijn rapport over het eerste kwartaal van 2010 gepubliceerd. In dat rapport worden alle incidenten en andere gebeurtenissen rond de IT-beveiliging van de eerste drie maanden van dit jaar geanalyseerd.

De hoeveelheid nieuwe malware is blijven stijgen in het eerste kwartaal zoals voorspeld en de meest voorkomende soort is alweer trojans. Maar liefst 61% van de nieuwe malware kan worden toegekend aan trojans. Verrassend is dat de soort die op de tweede plek staat uit traditionele virussen bestaat. 15,13% van de nieuwe risico’s zijn traditionele virussen terwijl deze de afgelopen jaren zo goed als verdwenen waren.

Bovenaan de lijst met meest geïnfecteerde landen staat Spanje met meer dan 35%, gevolgd door de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië. Sociale netwerken worden ook steeds meer gebruikt om malware te verspreiden. Ook populaire onderwerpen zoals Apple’s iPad of Facebook applicaties werden vaak gebruikt het afgelopen kwartaal om BlackHat SEO-aanvallen uit te voeren. Panda verwacht dat deze trend zich zal voortzetten dit jaar.

Het kwartaal rapport kun je hier bekijken.