1 min

Tags in dit artikel

,

Er is al een tijdje het een en andere gaande rondom de nieuwe Gears of War game. Gears of War 3 wordt ontwikkelt door Epic Games en is mogelijk in een stadium waarin niemand minder dan Cliff Blezinski (CliffyB) meer licht op het project zal schijnen.

Blezinsky zou eigenlijk gisteravond te gast zijn bij de Jimmy Fallon show, maar de afspraak is verplaatst naar volgende week maandag. Het is bekend dat Blezinsky tijdens de Jimmy Fallon show een game gaat aankondigen, ondertussen wordt er druk gespeculeerd welke game dit zou zijn en wijzen velen vingers richten Gears of War 3.

Hoewel er nog niet al te veel details bekend zijn over Gears of War 3 zal Gears of War 3 gebruik maken van een getweakte Unreal Engine en zal uitgebracht worden op de Xbox 360 en de PC – en mogelijk de PS3.

Meerdere bronnen vandaag melden dat de relatief donkere setting vervangen zal worden door het groen en geel van een jungle in de zomer. Gamers zouden veel gebladerte kunnen verwachten en zou een deel van het spel zich onder het wateroppervlak afspelen.

Ook zouden de personages over nieuwe vaardigheden en wapens beschikken, waaronder een nieuw soort ‘explosief’ waarvan gezegd wordt dat het zich ondergronds voort kan bewegen en zo verscholen vijanden kan uitschakelen. Het Mech Suit is aangepast en ook de Locusts zullen nieuwe wapens en vaardigheden krijgen.