MacOS Sequoia brengt de iPhone tot leven op een Mac

MacOS Sequoia brengt de iPhone tot leven op een Mac

Tijdens WWDC24 stelt Apple de nieuwste versie van macOS voor. Het besturingssysteem krijgt deze keer de naam macOS Sequoia. Zijn voorganger macOS Sonoma was een teleurstellende update, waarin slechts kleine aanpassingen of verbeteringen werden gemaakt. Kan deze versie opnieuw verrassen?

Apple sluit zijn evenement af met de belangrijkste aankondiging, namelijk het antwoord van Apple op de AI-hype. Deze nieuwigheden en het partnership met OpenAI behandelen we in een aparte blog en zullen stuk voor stuk worden uitgerold naar de besturingssystemen voor Mac, iPhone en iPad.

Lees ook: Apple WWDC24: AI staat voor Apple Intelligence en partnership met OpenAI

IPhone op de Mac

Het besturingssysteem macOS Sequoia integreert met een iPhone. Het toont notificaties en het is mogelijk om het home screen van de iPhone op de Mac te laten verschijnen. Hierdoor verschijnt een digitale iPhone op het Mac-scherm en kan de gebruiker de iPhone vanaf de Mac besturen en bestanden openen. Dit kan door de functie genaamd ‘iPhone mirroring’.

macOS-iPhone-Mirroring-

Bron: Apple

De functie is handig om foto’s of video’s vanuit de laptop naar een iPhone te brengen. Dat kan voortaan door het bestand meteen naar de gewenste plaats op de iPhone te slepen. Door de functie wordt het mogelijk om de gewenste folder vanuit de iPhone op het Mac-scherm te openen, waardoor het niet meer nodig is om door een menu te scrollen met mapnamen.

Scherm indelen in vensters

Daarnaast komt er een betere ervaring voor het verdelen van het scherm over meerdere apps. Voor het splitsen zal het besturingssysteem voortaan zelf vensters organiseren in een halve zijde of een kwart zijde bij het verslepen van het venster. Het venster wordt hiervoor automatisch naar een zijde getrokken en in de juiste vorm gegoten. Daarnaast komen er shortcuts voor het splitsen van het scherm. Dezelfde functies zullen zeker reeds bekend zijn bij Windows-gebruikers.

Bron: Apple

Instellingen wijzigen tijdens vergaderingen

Verder komt er een update naar meetings, waardoor meer opties naar het menu komen dat toegankelijk is tijdens de vergadering. Vanuit dit menu kan een gebruiker voortaan tijdens een meeting de achtergrond aanpassen.