2min

Grand Theft Auto 4: Episodes from Liberty City wist de eerste positie deze week niet te behouden. Splinter Cell: Conviction heeft deze weer overgenomen, nadat het spel eerder ook al op deze positie stond.

Op de tweede en derde positie, zien we Pokémon SoulSilver en HeartGold terug, niet geheel onverwacht. Gevolgd door de nummer één van vorige week, Grand Theft Auto 4: Episodes from Liberty City voor de PlayStation 3. De pc-versie van ditzelfde spel is overigens volledig uit de top tien verdwenen.

De vijfde positie is voor de nieuwkomer deze week, namelijk Monster Hunter Tri voor de Wii. Het spel werd wereldwijd goed ontvangen en is sinds 23 april beschikbaar in de Europese winkels. Monster Hunter Tri wordt gevolgd door New Super Mario Bros, ook voor de Wii. Het succesvolle spel heeft afgelopen week één positie in moeten leveren.

Daarna zien we een terugkomst van FIFA 10 voor de PlayStation 3, die om de zoveel tijd zijn kop even opsteekt in de top tien. Gevolgd door Call of Duty: Modern Warfare 2 en dezelfde hekkensluiters als vorige week, Battlefield: Bad Company 2 voor de PlayStation 3 en Wii Fit Plus.

  1. Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction (Xbox 360 – Ubisoft)
  2. Pokémon SoulSilver (Nintendo DS – Nintendo)
  3. Pokémon HeartGold (Nintendo DS – Nintendo)
  4. Grand Theft Auto 4: Episodes from Liberty City (PlayStation 3 – Take-Two Interactive)
  5. Monster Hunter Tri (Wii – Nintendo)
  6. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo)
  7. FIFA 10 (PlayStation 3 – Electronic Arts)
  8. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3 – Activision Blizzard)
  9. Battlefield: Bad Company 2 (PlayStation 3 – Electronic Arts)
  10. Wii Fit Plus (Wii – Nintendo)