2min

Ook deze week zijn er weer enkele interessante dingen te vertellen over de Nederlandse gameverkopen. Zo zijn er twee nieuwkomers die recentelijk uitgekomen zijn en ook Wii Fit is weer uit de lijst verdwenen.

Laten we bij het begin beginnen, vorige week stonden de Nederlandse gameverkopen in het teken van Final Fantasy XIII. Ook deze week staat het spel op de eerste positie, de PlayStation 3-versie van het spel mag weer met de eer strijken. Volgens onze redactie verdient het spel het om op deze positie te bivakkeren.

Op de tweede positie zien we iets nieuws. Namelijk de PlayStation 3-exclusive God of War 3. Wereldwijd is ook het derde deel uit de serie positief ontvangen. Na God of War 3 zien we een hele oude bekende terug, namelijk New Super Mario Bros voor de Wii. Het spel beweegt zich langzaam weer richting de eerste positie en blijft het dus goed doen qua verkopen.

De vierde en vijfde positie worden bezet door de PlayStation 3- en Xbox 360-versie van Battlefield: Bad Company 2, welke dus beiden twee plaatsen inleveren. Na deze twee titels vinden we de nieuwe verrassing van Electronic Arts, namelijk Command & Conquer 4: Tiberian Twilight voor de pc. Command & Conquer 4: Tiberian Twilight is uitgekomen zonder veel publiciteit en het is dus niet verrassend als je het spel gemist hebt.

De laatste vier spellen in de lijst zijn Battlefield: Bad Company 2 voor de pc, Final Fantasy XIII voor de Xbox 360, Call of Duty: Modern Warfare 2 voor de PlayStation 3 en Heavy Rain, ook voor de PlayStation 3. Call of Duty: Modern Warfare 2 heeft de afgelopen weken sterk ingeleverd en ook Heavy Rain heeft posities moeten inleveren. Het zal me dan ook niet verbazen als we deze titels volgende week misschien wel helemaal niet meer terugzien.

De volledige top tien van afgelopen week ziet er als volgt uit:

  1. Final Fantasy XIII (PlayStation 3 – Square Enix);
  2. God of War 3 (PlayStation 3 – Sony);
  3. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo);
  4. Battlefield: Bad Company 2 (PlayStation 3 – Electronic Arts);
  5. Battlefield: Bad Company 2 (Xbox 360 – Electronic Arts);
  6. Command & Conquer 4: Tiberian Twilight (pc – Electronic Arts);
  7. Battlefield: Bad Company 2 (pc – Electronic Arts);
  8. Final Fantasy XIII (Xbox 360 – Square Enix);
  9. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3 – Activision Blizzard);
  10. Heavy Rain (PlayStation 3 – Sony)