2min

Het ziet er naar uit dat New Super Mario Bros zijn trend van enkele maanden geleden wil gaan herhalen. Het spel kwam vorige week op nummer één te staan en staat daar deze week nog steeds. Wel hebben we deze week een nieuwkomer in de lijst.

Ook de tweede positie in de lijst is ongewijzigd, daar staat nog steeds God of War III. Vanaf de derde positie veranderd er echt wel wat, vorige week stond daar de binnenkomer Just Cause 2. Het spel heeft plaats moeten maken voor Pokémon SoulSilver en is niet meer in de top tien terug te vinden. Pokémon SoulSilver is aan een flinke opmars bezig, het spel stond vorige week nog op een negende positie. In Japan werd het spel samen met HeartGold een immens succes en het is niet onwaarschijnlijk dat het in Nederland ook voor de nodige verkopen gaat zorgen.

Op vier vinden we Battlefield: Bad Company 2 voor de PlayStation 3 weer terug, gevolgd door Call of Duty: Modern Warfare 2 voor dezelfde console. Call of Duty: Modern Warfare 2 was even verdwenen uit de lijst, maar de PlayStation 3-versie is dus weer terug.

Vervolgens komen we bij de nieuwkomer aan, Pokémon HeartGold. Na problemen die er eerder waren met de titel is het spel toch nog vaak over de toonbank gegaan. Mogelijk stijgt de titel nog flink in de lijst. Vervolgens zien we Wii Fit Plus op dezelfde plek staan als vorige week en Final Fantasy XIII voor de PlayStation 3 keert weer terug in de lijst. Hekkensluiters zijn de pc- en Xbox 360-versie van Battlefield: Bad Company 2.

De volledige top tien van afgelopen week ziet er als volgt uit:

  1. New Super Mario Bros (Wii – Nintendo);
  2. God of War 3 (PlayStation 3 – Sony);
  3. Pokémon SoulSilver (Nintendo DS – Nintendo);
  4. Battlefield: Bad Company 2 (PlayStation 3 – Electronic Arts);
  5. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PlayStation 3 – Activision Blizzard);
  6. Pokémon HeartGold (Nintendo DS – Nintendo);
  7. Wii Fit Plus (Wii – Nintendo);
  8. Final Fantasy XIII (PlayStation 3 – Square Enix);
  9. Battlefield: Bad Company 2 (pc – Electronic Arts);
  10. Battlefield: Bad Company 2 (Xbox 360 – Electronic Arts)