1 min

Tags in dit artikel

, , ,

NEC Corporation heeft vrijdag aangekondigd dat zij een identificatietechnologie hebben ontwikkeld waarmee de houders van auteursrechten illegaal geüploade kopieën van hun video’s in slechts enkele seconden kunnen vinden, en daardoor sneller dan ooit daarvan melding kunnen maken.

Volgens NEC, maakt de technologie een handtekening voor elke video die geanalyseerd is en vervolgens vergelijkt het dat met clips die op het web te vinden zijn om volledige of gewijzigde exemplaren te vinden. De ondertekening wordt verondersteld zo effectief te zijn dat zelfs ondertitelde versies, gefilmde exemplaren en analoge kopieën kunnen worden opgespoord, en blijkbaar met grote nauwkeurigheid. Het beweerde detectie percentage komt neer op 96%.

Over het gebruik van deze nieuwe identificatietechnologie wordt gezegd dat het aanzienlijk de tijd en kosten van handmatige inspecties van inhoud verminderd en ook de omvang en de nauwkeurigheid van de inhoud beoordeling verbeterd.

NEC staat klaar om volgende week op het Embedded System Expo te pronken met haar technologie en heeft plannen om de norm te publiceren in september 2010.