2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De nieuwste Disney crossover van Square Enix, Birth by Sleep, gaat met een zilveren PSP hardwarebundel uitkomen verpakt met een 4 GB memory stick en een UMD-film.

Kingdom Hearts: Birth by Sleep heeft eindelijk een release-datum. Square Enix heeft vandaag aangekondigd dat het PSP-deel in haar Disney crossover action role-playing game-serie op 7 september in Noord-amerika zal uitkomen en op 10 september in Europa. De uitgever heeft ook vrijgegeven dat Birth by Sleep ook beschikbaar zal zijn als onderdeel van een PSP hardwarebundel met een "Mystic Silver"-versie van de Sony handheld. Behalve het spel en het systeem, zal de bundel ook een 4 GB Memory Stick en een UMD-film bevatten. Square Enix heeft niet aangegeven wat de film zal worden, maar gaf aan dat het niet gerelateerd is aan de Kingdom Hearts franchise.

Het zesde deel in de 14 miljoen-exemplaren-verkopende samenwerking van Square Enix met Disney, Birth by Sleep fungeert eigenlijk als een prequel op de gebeurtenissen van het origineel uit 2002. Het spel volgt drie jonge keyblade masters – Terra, Ventus en Aqua – die moeten leren om hun wapens te gebruiken om hun wereld te redden en de werelden die eraan verbonden zijn.

De PSP-game introduceert een aantal nieuwe locaties van het Disney-universum, inclusief Sleeping Beauty’s Enchanted Dominion, Deep Space van Lilo & Stich, en de Dwarf Woodlands, zoals te zien in Sneeuwwitje. Birth by Sleep bevat ook updates van eerder geziene werelden, zoals Peter Pan’s Neverland.

Birth by Sleep zal de game’s action role-playing mechanica behouden, maar Square Enix heeft het vecht-systeem bijgewerkt met een aantal nieuwe functies. Het spel zal ook bestaan uit vier compleet nieuwe multiplayer-modes: Versus, Arena, Command Board, en Rumble Racing. Square Enix zal Noord-Amerikaanse gamers een handjevol exclusieve functies geven, zoals een extra baas en extra multiplayer opties. Er is nog niet bekend of deze functies ook in de Europese versie zullen verschijnen.