2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zojuist is de WK ceremonie afgelopen in Zuid Afrika, het evenement is nu echt begonnen voor de voetballers, fans, supporters, beveiliging, oranje fanaten, mensen die het nodig vinden om een WK liedjes te maken en te zingen, mensen die niet van voetbal houden want je kan er toch niet omheen, maar ook heel belangrijk voor de internetafdeling van de NOS.

Veel mensen die moeten werken en geen televisie tot hun beschikking hebben zijn afhankelijk van de livestreams van de NOS. De NOS waarschuwde iedereen al eerder dat de capaciteit waarschijnlijk te kort schiet aanstaande maandag tijdens de eerste voetbalwedstrijd van oranje, die om half 2 ’s middags wordt gespeeld.

Volgens de NOS ligt het probleem niet zo zeer bij hun maar vooral bij de internet providers en de infrastructuur die in bepaalde gebieden in Nederland simpelweg te kort schiet. De NOS heeft daarom besloten de internetstreams te limiteren op 120.000 en vol is vol. Op de website is te zien hoeveel mensen momenteel naar de stream kijken.

Tijdens de openingsceremonie was de stream de eerste paar minuten niet vooruit te branden en viel er niet fatsoenlijk te kijken, binnen een minuut of 5 had de NOS dit onder controle en daarna was het prima te volgen, totaal keken er via internet op een piekmoment z’n 14.500 Nederlanders naar de WK Live Stream.

Al met al is de eerste test voor de NOS redelijk geslaagd, ze gingen stroef van start en ze hebben de vuurdoop overleefd, laten we hopen dat ze het maandag minimaal net zo doen of beter.