min

Tags in dit artikel

, , , ,

Spelontwikkelaar Blizzard heeft eerder deze week aangekondigd dat het op zijn fora de echte voor- en achternamen van leden gaat weergeven, het ‘Real ID’. De Electronic Frontier Foundation, een Amerikaanse burgerrechtenbeweging, is echter van mening dat de beslissing het gevolg is van een gebrekkige fantasie.

Blizzard en de EFF hebben duidelijk een andere mening over de mogelijke gevolgen van het tonen van echte namen op de officiële fora van Blizzard. Eva Galperin van de EFF geeft aan dat het anoniem reageren altijd een integraal onderdeel is geweest van de vrijheid van meningsuiting, omdat het ervoor zorgt dat individuen zichzelf ‘beter laten uitspreken’. Achter de sluier van anonimiteit voelen gebruikers zich vrijer om te reageren, ook als het om ongehoorde klachten of onpopulaire meningen gaat. "Allemaal gezonde bijdragen aan een ontwikkelende gaming-gemeenschap."

Blizzard integendeel stelt dat de anonimiteit op fora veel negatieve effect met zich meebrengt, zoals flame wars en trollen, wat het niveau van de fora niet ten goede komt. Blizzard hoopt dat het verwijderen van een deel van de anonimiteit van de forumleden constructieve gesprekken zal bevorderen, en de gemeenschap dichter bij elkaar zal brengen.