1 min

Blizzard is druk bezig om de nieuwe en verbeterde Battle.net, die uiteindelijk de gehele catalogus zal bevatten, in een krachtig platform voor zowel gaming en social networking te veranderen. Zijn laatste zet: Facebook integratie.

"De eerste stap in de integratie zal zijn om te zorgen dat het mogelijk wordt om met StarCraft II: Wings of Liberty snel Blizzard gamers uit je Facebook vrienden-lijst toe te voegen aan je Battle.net vrienden-lijst." legt Blizzard uit. Deze functionaliteit zal worden toegevoegd aan de beta "in de nabije toekomst," en nog veel meer toepassingen voor je Facebook-account zullen worden onthuld op een toekomstige datum.

Blizzard wil je spellen op Battle.net laten spelen, en misschien zelfs laten kopen. Een gemakkelijke manier om je comfortabel te laten voelen met de dienst is een eenvoudige manier om het te vullen met je vrienden en familie en een Facebook integratie zorgt precies daarvoor.

Het gebruik van Facebook op je World of Warcraft Guild of om raids te organiseren zou eigenlijk een aantrekkelijke functie kunnen zijn. Wat er verder uit deze samenwerking zal ontstaan zullen we nog wel merken, maar Blizzard moet uitkijken. Facebook-toepassingen kunnen heel snel van nuttig naar irritant gaan.