1 min

Microsoft heeft Facebook en Windows Live Messenger geïntegreerd in Outlook, en brengt daarmee updates van sociale netwerken naar de inbox van de e-mailapplicatie.

Afgelopen jaar lanceerde Microsoft de Outlook Social Connector, een plugin die updates van sociale netwerken synchroniseert met de contactpersonen in Outlook. De softwaregigant begon met het integreren van LinkedIn, en maakte de belofte dat Facebook en MySpace zouden volgen.

Outlook biedt nu naast Facebook ook ondersteuning voor Windows Live Messenger. Bovendien zal de plugin ook beschikbaar zijn voor Outlook 2003 en 2007-gebruikers. Met de integratie van Facebook, MySpace, LinkedIn en Windows Live Messenger in Outlook creëert Microsoft een gezamenlijke inbox voor alle berichten en statusupdates van verschillende sociale netwerken.

Om de integratie van Facebook in de Outlook Social Connector zo goed mogelijk te laten verlopen heeft Microsoft samengewerkt met Facebook. Eén van de dingen die onmiddellijk benadrukt werd was het synchroniseren van profielfoto’s op Facebook met de contactpersonen in Outlook. Als je een email bekijkt kun je nu meteen een blik werpen op de status-updates, recent geüploade foto’s, wall posts en meer. Dankzij verbeteringen in het ‘social connector’-platform worden updates van je contacten in real time naar je inbox verstuurd, refreshen is niet nodig.