1 min

Microsoft heeft een Facebook-ondersteuning gelanceerd, waarmee ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om gebruikers met hun Facebook-account te laten inloggen bij applicaties op het Windows- en Windows Phone-platform.

Halverwege oktober lanceerde Facebook haar officiële applicatie voor Microsoft’s besturingssysteem Windows 8.1 (review). Gisteren kondigde Microsoft aan dat beide partijen een verdere samenwerking zullen aangaan. Microsoft heeft namelijk een mogelijkheid voor een Facebook-integratie toegevoegd voor applicaties op de laatste versies van Windows en Windows Phone.

Dit betekent in de praktijk dat ontwikkelaars ervoor zorgen dat gebruikers geen account hoeven te registreren, door middel van het toevoegen van een programmacode in hun applicaties. Gebruikers kunnen via hun Facebook-account inloggen en bovendien bijvoorbeeld scores en foto’s vanuit de betreffende applicatie delen met Facebook-vrienden.

Steve Guggenheimer, topman bij Microsoft, verklaarde dat uit een onderzoek van Janrain blijkt dat 92 procent van de proefpersonen een website verlaat wanneer ze hun inlognaam of wachtwoord zijn vergeten. Een integratie van Facebook in mobiele applicaties zal de kans hierop drastisch verkleinen.

Momenteel is de Facebook-ondersteuning voor besturingssysteem Windows 8 en 8.1 gereed. De ondersteuning voor Windows Phone 8 bevindt zich momenteel nog in de bèta-status, maar zal vermoedelijk binnen drie maanden eveneens in een definitieve staat beschikbaar zijn.